BIOGRAFIE

Nederpopzanger Harm Rikken

Muziek is bij de goedlachse vrolijke Tielse zanger Harm Rikken al vanaf zijn prille jeugd als een rode draad in zijn leven aanwezig. Niet voor niets was de muziekles op de lagere school zijn favoriete lesuur. Harm werd door zijn muzikale familie en zijn muziekleraar aangestuurd hier vooral in door te gaan. Hij volgde dan ook pianolessen en was al snel te vinden op het podium. Geïnspireerd en gefascineerd door muziek van o.a. Frank Boeijen waagt Harm al snel een poging om zelf eeuwige roem te vergaren. Tijdens één van de talentenjachten wordt Harm gekozen om als tour-zanger mee te reizen bij de populaire Mega Party Hitkrant Roadshow. Samen met presentatoren Tim Immers en Mike Starink tour Harm langs discotheken in Nederland en verzorgt hij optredens met artiesten als T-Spoon, Haddaway en Edsilia Rombley.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan gaat Harm na 2 jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. Harm ruilt de pianolessen in voor zanglessen en wordt leadzanger bij een band. Het is de Nederpop-coverband “Het Pact” Voor Harm voelt het als een warm bad waarbij hij zich als een vis in het water voelt. Samen met de band brengt Harm 3 jaar lang nummers van o.a. De Dijk, Bløf, Frank Boeijen, The Scene. Dan is het voor Harm welletjes en besluit hij het als solo zanger te gaan proberen.

Hoewel het leven van Harm voor 100% uit zingen en muziek bestaat is hij naast zijn artiesten bestaan ook werkzaam in de uitvaart branche. Door alle drukte duurt het echter tot 2007 voor er een single verschijnt. “Zomer in Zweden” is een door Martin Nijdam en Bert Visser geschreven lied die direct goed wordt opgepakt. Het nummer is vaak te horen op landelijke en regionale radiozenders en de bijbehorende videoclip veelvuldig te zien op de Nederlandse clip stations.

Besmet met het entertainmentvirus besluit Harm zijn muzikale, artistieke en professionele carrière verder uit te werken. Maart 2010 verschijnt er dan ook onder leiding van producent Martin Sterken het nummer “Altijd bij mij”. Tot grote verrassing van Harm zelf krijgt hij het eerste exemplaar uitgereikt door zijn populaire stadsgenoot Frans Duijts. De single doet het vervolgens bijzonder goed en brengt het zelfs tot een hitnotering in de Radio NL Top 30.

Na het succesvolle jaar 2010 verschijnt er voorjaar 2011 een nieuwe single. Producer Jos Haagmans is verantwoordelijk voor de productie van het nummer “Neonlicht en lange benen” een uptempo meezinger. En hoewel Harm zelf een liefhebber van alle soorten muziek is is het zingen van Nederpop toch meer zijn ding. Met gedrevenheid en enthousiasme is er in het voorjaar 2012 alweer een nieuwe single “Nachtenlang”. De single release valt vrijwel gelijk met de eerste ontmoeting met de uiterst succesvolle producer Edwin van Hoevelaak. Tijdens het gesprek raken beide zo enthousiast dat er meteen wordt besloten om samen een nummer op te nemen. oktober van dat jaar verschijnt deze nieuwe single met als titel “Ja”.

Harm heeft er enorm veel zin in iedereen de komende jaren te verrassen met nieuwe songs. Zijn repertoire bestaat uit gevoelige, vrolijke, emotionele, opzwepende, herkenbare en verantwoorde Nederlandstalige songs met een vrolijke of serieuze ondertoon of boodschap. Met dit repertoire probeert Harm dicht bij de ziel van zijn fans te komen maar vooral bij de ziel van zichzelf te blijven. Ieder optreden van Harm bestaat dan ook uit uitbundige en ingetogen kippenvel momenten.

Harm Rikken een allround artiest die veelvuldig optreed in cafe’s, restaurants, zalen, en graag gezien is bij festivals, evenementen, feesten en zakelijke bijeenkomsten. Ook is Harm bekend met de wereld van dinershows en theater. Zijn passie voor muziek, de durf om dromen na te streven en verwezenlijken zijn voor Harm de belangrijkste reden om het liefst iedere minuut van de dag op het podium te willen staan.

WILT U MEER INFORMATIE OF HARM BOEKEN?

BOEKINGEN & MANAGEMENT: LS PRODUCTIONS
Telefoon: +31 (0)6 220 129 45 * E-mail: info@harmrikken.nl